|

Semak Akaun CDS Yang Kita Ada

Pernah Ada Akaun CDS, Tapi Dah Lupa?

.

Zaman sekarang hampir semua orang sudah ada akaun CDS. Mungkin anda pernah buka sebab ikut kawan, atau dulu pernah nak belajar tapi berhenti di tengah jalan.

.

Anda tak ingat anda buka dulu-dulu dengan Maybank Investment Bank ke, Kenanga ke ataupun Mplus (Malacca Securities Sdn Bhd)

.

Maka langkah pertama sekali anda perlu install aplikasi Bursa Anywhere dan semak akaun CDS anda yang sudah ada. Anda boleh ikuti guide Bursa Anywhere di sini https://www.bursamarketplace.com/…/asset…/onboarding.pdf

.

Jika anda belum ada akaun CDS dengan Mplus lagi, boleh daftar di Buka Akaun CDS Dengan Maher Alias Untuk Dapat Pelbagai Manfaat.

.

Ini adalah paparan sekiranya anda berjaya install aplikasi Bursa Anywhere :

Inilah paparannya. Saya ada 2 akaun CDS yang masih aktif

.

1. Paparan Utama akan menunjukkan senarai akaun CDS yang anda ada dengan broker-broker di Malaysia

2. Jika ditekan salah satu akaun tersebut, anda akan dibawa kepada paparan portfolio yang ada dalam akaun CDS tersebut

Inilah portfolio yang ada dalam akaun CDS

.

Dalam proses ini, saya juga belajar sesuatu.

Dengan melihat portfolio menggunakan Bursa Anywhere, saya boleh susun portfolio ikut Nilai Saham (Securities Value) dan juga ikut Perubahan Harga Harian (Daily Change %)

.

Ini adalah satu ciri yang saya kira dapat membantu kita kenal pasti saham mana yang dalam portfolio kita naik banyak hari ini atau jatuh banyak pada hari ini.

.

Jika anda belum ada akaun CDS, dan ingin saya guide anda, boleh ke https://mahersaham.onpay.my/order/form/cdsmplus/fbpost

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *