Ebook Panduan Melabur di Bursa Malaysia - Mahersaham

Ebook Panduan Melabur Di Bursa Malaysia

Dengan membaca E-book ini, anda sudahpun selangkah kehadapan dalam memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Di dalamnya, kami jelaskan segala perkara asas yang anda WAJIB tahu sebelum memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Yang paling best, anda boleh muat turun Ebook ini  secara PERCUMA!

Dengan membaca E-book ini, anda sudahpun selangkah kehadapan dalam memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Di dalamnya, kami jelaskan segala perkara asas yang anda WAJIB tahu sebelum memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Yang paling best, anda boleh muat turun Ebook ini  secara PERCUMA!

Anda Akan Ketahui

Persoalan Pelaburan Saham

Apa itu pelaburan saham? Bagaimana ingin memulakan pelaburan saham? Apa itu akaun CDS dan bagaimana ingin membukanya? Adakah pelaburan saham ini halal dan patuh syariah? Apakah maksud IPO? Semua persoalan ini juga akan terjawab.​

Jenis Pelaburan & Cara Analisa

Jenis-jenis pelaburan yang sah beserta risikonya. Pelaburan saham jatuh di bawah kategori pelaburan berisiko tinggi. Namun, dengan risiko ini, potensi pulangan juga adalah tinggi dan tiada had! Selain itu, anda juga akan memahami cara membuat analisa dalam pasaran saham dan mencari saham berkualiti.

Asas TA & FA

Asas Technical Analysis (TA) dan Fundamental Analysis (FA). Di Bursa Malaysia, terdapat lebih 600 saham patuh syariah yang disenaraikan. Ilmu TA dan FA akan membantu anda bagaimana memilih saham yang berkualiti dan bila masa yang sesuai untuk melakukan pembelian.

preview Ebook

preview Ebook

Lebih 100 muka surat dengan info padat pelaburan saham.

Daftar Akaun CDS Percuma Dengan MaherSaham

Akaun CDS M+ (Malacca Securities)

Aktiviti dan proses jual beli saham di Bursa Malaysia akan sentiasa dipantau oleh Suruhanjaya Sekuriti (SC – securities commission) dan Bursa Malaysia.

Untuk melakukan jual beli saham di Bursa, anda perlu membuka satu akaun CDS (central depository system) terlebih dahulu.  Hanya selepas membuka akaun ini barulah anda boleh membeli dan menjual lebih 1500 syarikat/saham yang tersenarai dalam Bursa Malaysia.

1. Fahamkan Kelebihan Dan Ciri-ciri Yang Bakal Anda Peroleh Jika Buka Akaun CDS MPLUS (Malacca Securities Sdn Bhd)

2. Klik Butang Daftar Dan Mula Mengisi Borang

3. Tunggu Team Mahersaham Menghubungi Anda Dalam Masa 2- 3 hari bekerja.

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.91″ background_color=”rgba(224,172,60,0.8)”][et_pb_row _builder_version=”3.0.91″ animation_style=”zoom” animation_duration=”50ms” make_fullwidth=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.91″]

PANDUAN MELABUR DI BURSA MALAYSIA

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.mahersaham.com/wp-content/uploads/2019/04/landing-page-eBook-2.jpg” _builder_version=”3.6″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.6″][et_pb_row make_fullwidth=”on” _builder_version=”3.6″ animation_style=”fade”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

Dengan membaca E-book ini, anda sudahpun selangkah kehadapan dalam memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Di dalamnya, kami jelaskan segala perkara asas yang anda WAJIB tahu sebelum memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia. Yang paling best, anda boleh muat turun Ebook ini  secara PERCUMA !

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

E-book ini mempunyai lebih 100 muka surat , cukup untuk anda memahami bagaimana caranya memiliki saham syarikat-syarikat gergasi disenaraikan di Bursa Malaysia seperti TNB, Nestle, Digi dan lain-lain. Memiliki saham syarikat tersebut bermaksud anda adalah sebahagian daripada pemilik syarikat !

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.6″ background_color=”#e0e0e0″][et_pb_row make_fullwidth=”on” _builder_version=”3.6″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

SELEPAS MEBACA EBOOK INI, ANDA AKAN MEMAHAMI…….

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”on” _builder_version=”3.6″ animation_style=”fade”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

Jenis-jenis pelaburan yang sah beserta risikonya. Pelaburan saham jatuh di bawah kategori pelaburan berisiko tinggi. Namun, dengan risiko ini, potensi pulangan juga adalah tinggi dan tiada had! Selain itu, anda juga akan memahami  cara membuat analisa dalam pasaran saham dan mencari saham berkualiti.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

Apa itu pelaburan saham? Bagaimana ingin memulakan pelaburan saham? Apa itu akaun CDS dan bagaimana ingin membukanya? Adakah pelaburan saham ini halal dan patuh syariah? Apakah maksud IPO? Semua persoalan ini juga akan terjawab.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

Asas Technical Analysis (TA) dan Fundamental Analysis (FA). Di Bursa Malaysia, terdapat lebih 600 saham patuh syariah yang disenaraikan. Ilmu TA dan FA akan membantu anda bagaimana memilih saham yang berkualiti dan bila masa yang sesuai untuk melakukan pembelian.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.6″][et_pb_row make_fullwidth=”on” _builder_version=”3.6″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

PREVIEW.. Lebih 100 muka surat dengan info padat pelaburan saham….

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.mahersaham.com/wp-content/uploads/2019/04/0001-1.jpg” align=”center” _builder_version=”3.6″ max_width=”50%” animation_style=”zoom” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ specialty=”on” _builder_version=”3.6″][et_pb_column type=”1_2″ specialty_columns=”2″][et_pb_row_inner _builder_version=”3.6″ animation_style=”fade”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.6″ animation_style=”slide” animation_direction=”left”]

Amaran. E-book ini tidak sesuai untuk golongan yang telahpun mampu menjana keuntungan secara konsisten setiap hari!

Ebook ini ditulis khas untuk mereka yang berhasrat untuk memulakan pelaburan saham, dan golongan yang ingin memantapkan lagi pemahaman berkenaan pelaburan saham.

Jadi, apa tunggu lagi, muat turun E-book ini secara PERCUMA di bawah!

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.mahersaham.com/wp-content/uploads/2019/04/0001.jpg” _builder_version=”3.6″ max_width=”70%” module_alignment=”center” animation_style=”slide” animation_direction=”right” /][/et_pb_column][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ disabled_on=”off|off|off” _builder_version=”3.6″ animation_style=”zoom”][et_pb_row _builder_version=”3.6″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code _builder_version=”3.6″]<div class='mailmunch-forms-widget-781699'></div>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]