Mahersaham Penipu & Scammer

Semakin hari semakin banyak aduan dan makluman yang kami terima berkenaan scammer yang menggunakan nama Mahersaham untuk mempromosikan “pelaburan” atau aktiviti scam mereka.

AWAS!!! JANGAN TERTIPU!!!

Mungkin ada juga diantara anda yang telah terpengaruh dan menyertai “pelaburan” yang tidak wujud tersebut.

Saya telah beberapa kali membuat report polis terhadap kegiatan menggunakan nama saya atau Mahersaham untuk tujuan scam dan penipuan ini.

Saya juga telah membuat video dan posting di media sosial tentang bagaimana modus operandi scammer-scammer ini.

Anda boleh rujuk video-video saya ini :

Senarai Scammer Yang Menggunakan Nama Mahersaham

Di sini saya senaraikan scammer-scammer yang telah menggunakan nama Mahersaham dan Maher Alias untuk tujuan penyamaran, penipuan dan aktiviti-aktiviti pelaburan yang tidak wujud.

Facebook

Mahersaham scammer, penipu (contoh)
Contoh profile scammer yang menggunakan nama Mahersaham

Telegram

scammer mahersaham
Scammer menggunakan nama Mahersaham di telegram

Instagram

Tiktok

Tindakan Anda

Bagi mengatasi kegiatan penipuan, penyamaran, dan scammer ini berleluasa, kami memerlukan sokongan anda untuk bersama-sama kita membanteras aktiviti jenayah cyber ini.

Sekiranya anda mendapati terdapat akaun sosial media yang menyamar sebagai Mahersaham atau Maher Alias dan kemudiannya menawarkan aktiviti pelaburan yang meragukan, kami memohon jasa anda untuk memaklumkan kepada kami dengan Whatsapp : http://opy.la/mahersaham/bantusaya

Selain itu diharapkan anda dapat bersama-sama untuk report profile, page atau akaun yang mereka gunakan.

Tindakan ini supaya tiada dalam kalangan kita atau teman terdekat kita yang terperdaya dengan tawaran penipuan tidak wujud ini.

Mahersaham


Mahersaham secara umumnya adalah salah satu usaha yang digerakkan bagi mencelikkan masyarakat tentang kewangan dan secara khususnya meningkatkan skil dalam pelaburan saham.

Mahersaham mempromosikan cara pembukaan akaun CDS (akaun yang digunakan untuk jual beli saham) kepada masyarakat diluar sana selain menyebarluaskan ilmu saham teknikal dan fundamental.

Mahersaham juga mendidik dan berkongsi ilmu berkaitan pelaburan-pelaburan yang sah, selamat dan patuh syariah yang terdapat di Malaysia.

Usaha ini diharap dapat memberikan kesedaran kepada masyarakat terutamanya dalam kalangan Melayu & Bumiputera tentang peluang pemilikan syarikat melalui pembelian saham di Bursa Malaysia.

Menurut laporan KOSMO pada tahun 2019 pegangan ekuiti Bumiputera hanya pada tahap 17.2 peratus, jauh dari sasaran 30 peratus yang ditetapkan kerajaan.

Bagi anda yang ingin memulakan pelaburan saham anda boleh membuka akaun CDS dengan Mahersaham di akauncds.com

Sekiranya anda nak tahu lebih lanjut tentang apa itu pelaburan saham, anda boleh baca di artikel ini : Apa itu saham?

Anda Newbie dalam Saham?

Nak belajar tentang saham? Nak tahu lebih lanjut?

Tapi tak tahu nak mula dari mana?

Jangan risau download ebook PERCUMA  daripada Mahersaham sekarang juga!

Jika anda belum ada akaun CDS, klik sini untukĀ buka akaun CDS dengan Mahersaham.