Kelas Asas Saham

KELAS ASAS SAHAM ANJURAN MAHERSAHAM KINI KEMBALI LAGI

 

BELAJAR ASAS-ASAS BERKAITAN PELABURAN SAHAM BURSA MALAYSIA DALAM MASA SEPARUH HARI SAHAJA. KOMPREHENSIF!

MISI KAMI ADALAH AGAR SEMUA RAKYAT MALAYSIA MEMPUNYAI AKAUN CDS DAN TAHU TENTANG PELABURAN SAHAM

Jauhi Scam
Jadi Pelabur Bijak
Jana Pendapatan Pasif

APA YANG AKAN ANDA PELAJARI?

Dalam kelas asas ini kami akan bentangkan sejarah saham dan juga hakikat sebenar berkaitan saham dan kaitan dengan perniagaan.

Pada bahagian ini kami akan dedahkan cara mudah pelaburan yang dipromosikan itu scam atau tidak
Ketahui bagaimana status patuh syariah ditentukan dan bagaimana nak kenal pasti saham itu syariah atau tidak.

Ramai yang rugi dalam forex mula belajar saham. Namun apakah yang perlu mereka tahu berkaitan saham? Apa persamaan dan perbezaan antara keduanya?

Dalam sesi ini kami jelaskan berapakah pulangan yang anda boleh harapkan dari pelaburan saham. Anda pasti akan berpindah dari unit trust kepada saham!

Kos jual beli saham akan diterangkan dengan sangat terperinci. Perbezaan broker utama di Malaysia dan mengapa harus membuka akaun dengan broker termurah.

Untuk untung dalam saham, anda harus kenal pasti harga sebenar atau harga yang wajar untuk sesuatu saham. Dalam bahagian ini kami terangkan analisa-analisa saham yang penting untuk anda ketahui.
“Tiga Jenis Pelabur Dalam Saham”

Setiap orang memiliki objektif yang berbeza dalam pelaburan saham. Bergantung kepada faktor masa, kewangan dan kemampuan risiko anda, anda boleh kenal pasti jenis pelaburan yang sesuai dengan anda.

IPO adalah saham terbitan awal yang didagangkan apabila pertama kali syarikat diniagakan di Bursa Malaysia. Ketahui pulangan yang boleh diperoleh jika anda melabur melalui IPO di Bursa Malaysia.

Kami komited untuk melihat setiap peserta yang hadir ke kelas asas kami untuk memulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia dengan mudah dan pantas.

Kini pembukaan akaun CDS secara online je.

Tidak perlu pening kepala atau bersusah payah lagi untuk buka akaun CDS. Selepas lebih kurang 1-2minggu hadir ke kelas kami, anda sudah boleh mula melabur di Bursa Malaysia.

Apakah itu Akaun CDS?

Aktiviti dan proses jual beli saham di Bursa Malaysia akan sentiasa dipantau oleh Suruhanjaya Sekuriti (SC – securities commission) dan Bursa Malaysia.

Untuk melakukan jual beli saham di Bursa, anda perlu membuka satu akaun CDS (central depository system) terlebih dahulu.  Hanya selepas membuka akaun ini barulah anda boleh membeli dan menjual lebih 1500 syarikat/saham yang tersenarai dalam Bursa Malaysia.

TRADING PLATFORM CANGGIH DAN FLEKSIBEL

Dilengkapi denan analisis-analisis tambahan seperti queue analysis, technical analysis, interactive chart dan financial (fundamental) analysis, anda boleh analisa saham melalui platform Mplus sahaja!

Ubahsuai (customize) Mengikut Citarasa Anda

Inilah platform di mana anda boleh pilih untuk lihat data yang anda inginkan, bergantung dengan stail pelaburan anda. Anda boleh buang harga/rsi/macd/ema jika anda hanya mahu lihat fundamental sahaja. Mungkin jika anda fundamental, dan seorang investor, anda boleh pilih untuk lihat 52weeks price, dividend yield, net profit, market cap dan sebagainya. Begitu juga untuk traders. PILIHAN DI TANGAN ANDA. KUASA MAKSIMUM.

INTERACTIVE CHART BY CHARTNEXUS

Antara keperluan seorang trader adalah chart yang mudah dan updated ‘real time’. Tidak ada delay.

FINANCIAL ANALYSIS BY INSAGE

Anda hendak mengkaji latar belakang syarikat untuk buat analisa fundamental?

Mplus juga memberikan financial analysis ke dalam package akaun cds anda.

*tertakluk pada terma dan syarat

QUEUE ANALYSIS

Broker-broker saham yang lain mungkin turut menggunakan platform yang hampir sama dengan M+, namun M+ pergi setapak ke hadapan dengan adanya bonus feature, queue analysis, feature yang tidak dimiliki oleh broker saham yang lain

Mobile platform –
M+ Apps

Kini anda tidak lagi perlu bergantung sepenuhnya kepada desktop atau laptop anda.

Dengan adanya M+ Apps, anda boleh menjalankan jual beli saham dengan mudah. Turut dilengkapi dengan kemudahan chart, transactions dan news berkaitan saham.

Anda tidak lagi perlu melihat sumber-sumber berlainan untuk menjalankan analisa anda. Segalanya hanya di hujung jari!

INI KATA MEREKA …..

Puan Husna dari Kedah sanggup datang dari jauh untuk hadiri kelas dan belajar tentang saham. Hasilnya? Sangat berpuas hati!

Adam Nordin Seorang Pengurus Kewangan Juga Turut Menggalakkan Orang Ramai Menceburi Bidang Saham!

BANGI

24 NOVEMBER 2018

TEMPAT : PETA MINDA ACADEMY

NO 27 JALAN 7/7C

43650 BANDAR BARU BANGI

Berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan pelaburan saham di Bursa Malaysia?

Download Ebook Saham PERCUMA

Nak jual beli saham tetapi belum ada akaun CDS?

Apa lagi, jom daftar akaun CDS bersama Mahersaham dan anda boleh join kelas khas untuk klien Mahersaham.

 

Similar Posts