Performance Screener Mahersaham App Siri 4

Assalamualaikum dan Hai. Terima kasih kepada anda yang terus setia bersama Mahersaham. In shaa Allah banyak perkongsian dan sharing ilmu yang akan kami kongsi dengan anda semua. Okey untuk artikel kali ni saya akan share dengan anda semua mengenai Performance Screener Mahersaham App Siri 4. Sebelum tu.. anda semua dah download Mahersaham App? Kalau belum […]

Cara Guna Indicator Money Flow Index di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hai!! Apa khabar semua? Bagaimana prestasi korang dalam dunia saham sehingga hari ini? Harapnya semakin banyak ilmu saham yang korang telah pelajari baik dengan Mahersaham mahupun dengan institusi lain. Hari ini kita akan belajar mengenai indicator. Satu indikator yang lebih kurang dengan Indicator Oscillator Stochastic & RSI Di Tradingview. Beza indicator […]

Penggunaan Indicator Average True Range di Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda semua dalam keadaan sihat sentiasa. Okey artikel kali nie saya akan berkongsi dengan anda semua mengenai indicator average true range. Dah bersedia nak tambah ilmu? in shaa Allah sama-sama kita jadi trader/investor yang berjaya. Jom sediakan pen dan buku nota. Pengasas Average True Range (ATR) Indicator Average True Range nie […]

Indicator Zig Zag & Cara Guna Di Tradingview

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga anda semua berada dalam keadaan yang sihat dan baik. Seperti biasa, sebelum ni saya ada share artikel mengenai Popular Candlestick di Tradingview dan cara trading menggunakannya. Korang boleh baca artikel tu untuk tahu banyak lagi mengenai popular candlestick. Untuk artikel kali nie saya akan share dekat anda semua mengenai indicator […]

Penggunaan Pine Script di Tradingview- Part 3

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda sihat sentiasa. Seperti yang korang tahu sebelum nie saya dah publish artikel mengenai penggunaan pine script part 1 dan part 2. Korang boleh baca artikel tu terlebih dahulu untuk dapatkan gambaran berkaitan penggunaan pine script. Sebab hari ni kita akan sambung pembelajaran pine script part 3 Dah ready? Jom sediakan […]

Cara Melukis Channel & Strategi Menggunakannya

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda dalam keadaan sihat dan baik sahaja. Artikel kali nie kita akan sambung belajar di tradingview mengenai cara melukis channel dan strategi menggunakannya. Anda belum belajar mengenai indicator bollinger band di tradingview? Jom klik di sini untuk anda belajar mengenai indicator nie. Dah bersedia? Jom sediakan buku nota dan pen untuk […]

Popular Candlestick Pattern & Cara Mencari Pattern Guna Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Apa khabar anda semua? Moga sentiasa sihat sejahtera. Artikel kali ini saya akan share dengan anda semua berkaitan popular candlestick pattern di tradingview Korang boleh baca artikel berkaitan asas candlestick terlebih dahulu untuk pemahaman yang lebih mendalam mengenai candlestick Sebelum nie Mahersaham pernah share artikel berkaitan asas pembentukan candlestick dan jenis-jenis bullish […]

Indicator VWAP & Cara Penggunaan di Tradingview

Hai dan Assalamualaikum. Kalau sebelum ni saya pernah share artikel berkaitan cara menggunakan penyaring saham di tradingview jadi kali ini saya akan sahre pula artikel berkaitan indicator vwap. Jom sediakan pen dan buku nota untuk mencatat ilmu penting. Maksud/Fungsi VWAP Apa vwap nie sebenarnya? Haa..nama panjangnya ialah Volume Weighted Average Price (VWAP) Ia digunakan sebagai […]

Penggunaan Pine Script di Tradingview- Part 1

Assalamualaikum dan Hai. Salam sejahtera kepada anda semua. Moga anda dalam keadaan baik dan sihat sahaja. Untuk artikel kali nie saya akan share mengenai cara penggunaan Pine Script di Tradingview. Kalau sebelum nie saya ada share mengenai cara menggunakan gann tools di tradingview. Anda boleh klik link di atas untuk pembelajaran lebih lanjut. Apa itu […]

Cara Guna Indicator Ichimoku Cloud di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Korang dah ready tambah ilmu saham hari ni? Tarik nafas dalam-dalam dahulu. Hembus… Semoga anda peroleh ketenangan. Baik, hari ini kita akan belajar Indicator Ichimoku Cloud Macam biasa kita masih lagi belajar menggunakan tradingview. Apa itu Indicator Ichimoku Cloud Ichimoku Cloud adalah […]