Cara Guna Indicator Money Flow Index di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hai!! Apa khabar semua? Bagaimana prestasi korang dalam dunia saham sehingga hari ini? Harapnya semakin banyak ilmu saham yang korang telah pelajari baik dengan Mahersaham mahupun dengan institusi lain. Hari ini kita akan belajar mengenai indicator. Satu indikator yang lebih kurang dengan Indicator Oscillator Stochastic & RSI Di Tradingview. Beza indicator […]

Cara Guna Oscillator ADX DMI di TradingView

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Hari ini kita akan belajar Cara Guna Oscillator ADX DMI di TradingView. Dah bersedia untuk tambah ilmu baru hari ini? Tenangkan fikiran. Jom mula. Bismillah Apa itu Oscilator? Dalam bahasa Malaysia, oscillator bermaksud pengayun atau satu pergerakan turun naik. Secara ringkasnya, oscillator […]

Penggunaan Indicator Average True Range di Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda semua dalam keadaan sihat sentiasa. Okey artikel kali nie saya akan berkongsi dengan anda semua mengenai indicator average true range. Dah bersedia nak tambah ilmu? in shaa Allah sama-sama kita jadi trader/investor yang berjaya. Jom sediakan pen dan buku nota. Pengasas Average True Range (ATR) Indicator Average True Range nie […]

Indicator Zig Zag & Cara Guna Di Tradingview

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga anda semua berada dalam keadaan yang sihat dan baik. Seperti biasa, sebelum ni saya ada share artikel mengenai Popular Candlestick di Tradingview dan cara trading menggunakannya. Korang boleh baca artikel tu untuk tahu banyak lagi mengenai popular candlestick. Untuk artikel kali nie saya akan share dekat anda semua mengenai indicator […]

Cara Guna Indicator Pivot Point di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca setia blog Mahersaham. Korang apa khabar? Semoga sihat-sihat sahaja di samping keluarga tercinta. Korang pernah dengar mengenai indicator pivot point? Tak pernah? Seriuslah? Hahhh, sebab tu lah hari ni saya nak share sedikit sebanyak mengenai indicator ini. InshaAllah kita akan belajar ilmu baru. Macam biasa sebelum […]

Indicator VWAP & Cara Penggunaan di Tradingview

Hai dan Assalamualaikum. Kalau sebelum ni saya pernah share artikel berkaitan cara menggunakan penyaring saham di tradingview jadi kali ini saya akan sahre pula artikel berkaitan indicator vwap. Jom sediakan pen dan buku nota untuk mencatat ilmu penting. Maksud/Fungsi VWAP Apa vwap nie sebenarnya? Haa..nama panjangnya ialah Volume Weighted Average Price (VWAP) Ia digunakan sebagai […]

Cara Guna Indicator Donchian Channel di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Hari ini kita akan belajar Cara Guna Indicator Donchian Channel di Tradingview. Dah bersedia untuk tambah ilmu baru hari ini? Tenangkan fikiran. Jom mula. Bismillah. Apa Itu Indicator Donchian Channel Secara mudahnya, Donchian Channel mempunyai 3 garisan. Upper Channel Lower Channel Baris […]

Indicator Parabolic SAR & Cara Guna di Tradingview

Hai dan Assalamualaikum. Salam sejahtera kepada anda semua. Jika sebelum nie saya dah share artikel mengenai Stochastic RSI di tradingview jadi kali ni saya akan share pula artikel berkaitan Indicator Parabolic Sar dan bagaimana nak menggunakannya. Jom sediakan buku nota dan pen untuk mencatat. Apa itu Parabolic Sar? Sebelum anda menggunakan sesuatu indicator tu anda […]

Indicator Bollinger Band & Cara Guna di Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Salam sejahtera kepada anda semua. Untuk artikel pada live Mahersaham 29 Januari 2021 yang lalu saya akan share dengan anda semua artikel mengenai cara guna bollinger band di tradingview. Apa Itu Bollinger Band? Kenapa ya nama dia bollinger band? Haa..sebab ia diambil daripada nama pengasas tersebut iaitu John Bollinger yang diasaskan pada […]

Indicator Oscillator Stochastic & RSI Di Tradingview

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua. Semoga sihat sentiasa. Hari ni saya akan share satu lagi artikel mengenai cara penggunaan oscillator stochastic & RSI di tradingview Jom sediakan buku nota dan pen untuk anda catat perkara penting. Kepada yang belum membuka akaun tradingview anda boleh rujuk artikel cara mendaftar akaun tradingview untuk langkah-langkahnya. Fungsi […]