Technical Analysis Series – Parabolic SAR

Banyak ilmu yang anda akan dapat selepas menonton video ini walaupun video ini hanya berdurasi 7 minit lebih. Sangat ringkas dan padat. Disertakan sekali dengan contoh kaunter untuk penerangan yang lebih mudah faham. Dalam video ini kami terangkan : 1. cara setting Parabilic SAR 2. cara kenalpasti buy signal 3. cara kenalpasti sell signal 4. […]

Hari Terbaik Untuk Trade bagi Pasaran Saham Bursa Malaysia

Bunyi macam teka teki, tapi ini adalah soalan yang valid. Pelabur-pelabur runcit mesti nak tahu, ada tak perkaitan antara hari dan bilangan kaunter untung mengatasi kaunter rugi pada hari tersebut.

Bukan sahaja pelabur biasa, sifu-sifu saham pun mesti berminat nak tahu, terutama yang buat Live Trade. Kalau boleh mesti nak pilih hari yang secara statistiknya memang menunjukkan kemungkinan itu tinggi untuk trade pada hari tersebut mudah untuk memperoleh keuntungan.

Features Hebat METASTOCK

Anda minat nak belajar saham tapi tak tahu nak mula? Nak Join kelas pulak banyak yang mahal-mahal. Jadi ramai yang buat konklusi yang saham ni untuk orang kaya-kaya je. Padahal banyak je cara nak belajar saham dengan murah bahkan boleh belajar secara PERCUMA! Berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan pelaburan saham di Bursa Malaysia? Download […]

Cara Analisa Mahersaham Dashboard

Berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan pelaburan saham di Bursa Malaysia? Download Ebook Saham PERCUMA Nak jual beli saham tetapi belum ada akaun CDS? Apa lagi, jom daftar akaun CDS bersama Mahersaham dan anda boleh join kelas khas untuk klien Mahersaham.

Technical Analysis Series – MACD Indicator dan Penggunaannya

Technical Analysis – MACD indicator Ketahui tiga elemen penting dalam MACD untuk technical analysis iaitu : Line MACD Line signal MACD histogram Default setting untuk MACD adalah 12,26 dan 9. Jika anda ubah signal tersebut pada skala yang lebih kecil, ia akan membawa kepada signal yang lebih cepat.Walau bagaimanapun, skala yang kecil akan menyebabkan banyak […]

Market Review 16 Mei 2018

Market review untuk Bursa Malaysia 16 Mei 2018 Dalam video ini kita mulakan review dengan melihat kepada indeks global dan faktor-faktor luaran yang kita percaya memberikan kesan kepada pasaran saham Bursa Malaysia. Sebagai contoh, kebiasaannya jika indeks DJI atau Dow Jones, naik, indeks FBM KLCI juga akan terkesan untuk naik. Begitu juga yang terjadi sebaliknya. […]

Bursa Malaysia Market Review April (1st week)

Market Review untuk Bursa Malaysia Sama ada seseorang itu adalah pelabur jangka masa panjang atau jangka masa pendek, mengetahui sedikit sebanyak info-info terkini dan analisa pasaran saham di Bursa Malaysia secara keseluruhan atau general adalah penting dalam usaha untuk monitor saham-saham berpotensi. Kandungan Video : Dalam video ini kita kupas sedikit sebanyak analisa pasaran saham […]