Cara Transfer Duit dalam Akaun CDS - Mahersaham

Cara Transfer Duit dalam Akaun CDS

Table of Content

Cara Transfer Duit dalam Akaun CDS

Bagi newbie, pasti tertanya-tanya macam mana cara nak transfer duit dalam akaun CDS ni.

Selepas anda berjaya buka akaun CDS dan terima emel daripada broker untuk pengaktifan, masukkan duit ke dalam akaun CDS tersebut untuk beli saham.

Yela, kalau tak macam mana nak beli saham kan.

Oleh itu, untuk pengetahuan anda, jika anda buka akaun CDS dengan Mahersaham, kami akan buka bawah broker M+ .

Akaun M+ menawarkan brokerage fee yang paling murah antara broker-broker yang lain.

Selain itu, buka akaun CDS dengan Mahersaham juga sangat mudah, sekarang ni hanya dengan online sahaja.

Saya ulang ya, online sahaja.

Jadi, kalau anda tidak percaya boleh tanya pada Team kami sendiri.

Dalam artikel ini pun saya akan terangkan cara transfer menggunakan platform M+.

Anda akan ada 2 pilihan sama ada secara Manual Transfer atau Direct Transfer.

Tapi saya lagi prefer Direct Transfer sebab lagi cepat dan mudah. Tak perlu pening-pening kepala nak upload resit.

Ramai di luar sana ada Online Banking, jadi kenapa nak pilih yang susah kalau dah ada yang senang.

Langkah-langkah Transfer

Pertama: Login ke platform M+

Kedua: Klik Payment > Deposit

Ketiga: Pilih FPX Dirext Transfer > Submit

Keempat: Masukkan amount RM (minimum 1K maximum 30K)

Kelima: Bahagian Remark masukkan perkataan(Contoh: Trade/Saham/Trust) asalkan jangan biarkan kosong. Kalau tak, jangan klik submit.

Keenam: Kemudian pilih online banking bank anda (Contoh: maybank2u, Bank Islam, CIMB Clicks dan lain-lain)

Ketujuh: Klik Request for TAC dan masukkan TAC number yang dihantar melalui SMS > Klik Confirm

Kelapan: Klik Return to FPX

Kesembilan: Deposit has been updated successfully > OK

Sekarang, anda telah berjaya transfer sejumlah nilai dalam Trading akaun anda.

Anda dah boleh beli saham apa yang anda minat.

Jika anda ragu-ragu sama ada amount tadi dah dimasukkan ke dalam Trading akaun anda atau belum, anda boleh semak semula.

Semak Status

Pertama: Klik Payment > Status

Kedua: pilih Client Code > Transaction Type: Deposit > Submit

Kemudian keluarlah segala status transaksi yang pernah anda buat.

Jom daftar akaun CDS sekarang, online je.

Kongsi Artikel Ini:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram

Prestasi Saham Bursa Malaysia

Follow Facebook MaherSaham

Follow Kami