Warrant Inari dah expired apa nak buat ni? Belajar Cara Nak Convert Warrant

Warrant Inari dah expired apa nak buat ni? Belajar Cara Nak Convert Warrant

Artikel kali ini adalah kesinambungan dari artikel Apa itu Warrant yang ditulis sebelum ini.
Jika anda belum membacanya, boleh klik di sini.

Warrant Hampir Expired

Inari warrant ini expired pada 4/6/2018 jam 5.00 petang. Jadi bagi yang memiliki WARRANT INARI apa akan berlaku?

 

BURN MACAM TU JE KE?

TAWAKKAL JE LA?

REDAH JE LA?

Di atas adalah surat dari INARI AMERTRON BERHAD kepada NOTICE TO WARRANTHOLDERS IN RELATION TO THE EXPIRY AND LAST DATE FOR THE EXERCISE OF WARRANTS 2013/2018

Antara yang best saham ini, semua benda kita boleh tahu. Just diri kita ni nak tahu ke idok. heehehehe.

Untuk yang tidak tahu, INARI WARRANT ini telah wujud pada 25 APRIL 2013 dan 4/6/2018 warrant expired. Maksudnya ramai trader telah buat duit dari warrant ini sebelum ini. Tapi sesuatu benda pun tidak kekal. Diri kita macam tu jugak. Setiap yang bernyawa pasti akan mati jua. Jadi setiap WARRANT yang boleh buat profit kaw-kaw pasti akan LUPUT jua. heehehehe.

Sebenarnya sebelum dia luput TRADER patut dah tahu bila hari last WARRANT itu di niagakan. Contoh warrant inari last trade adalah 16/5/2018. Mungkin ada trader yang terlupa or busy so terpegang warrant sampai hari expired date. Kalau ikut cara man, man ada tips sendiri dalam nak trade warrant. Dalam posting lain man akan share nanti.

So bagi yang terpegang warrant sampai hari EXPIRED DATE. Allah je taw hatinya berdengup kuat mana. Semua benda x kena je. Ia melibatkan duit ni!!! Betul tu, sebab itu dalam posting ini man nak cerita ye. Sebenarnya kita boleh CONVERT WARRANT INARI ke MOTHER SHARE. Jika kita tidak buat macam ini memang kita burn 100%. Contoh beli WARRANT modal RM5000.00 so kalau x CONVERT rugi RM5000.00 lar. Banyak tu!!!

Langkah Mudah Convert Warrant

So langkah2 perlu di buat untuk convert warrant ke MOTHER SHARE

  • Buat Money Order kepada “INARI WARRANTS ACCOUNT” —-> (Exercise Price adalah RM0.088 seunit) So kalau ada 10 000 unit. Kiraannya RM0.088 X 10 000 = RM880 jumlah kena.
  • Buat Money Order RM20.00 kepada “MEGAPOLITAN MANAGEMENT SERVICES SDN BHD” —> caj perkhidmatan.
  • Isi borang untuk convert warrant ke MOTHER SHARE

    Form yang perlu diisi

  • Hantar Money Order dan Borang ke alamat berikut sebelum pukul 5.00 petang 04/06/2018Megapolitan Management Services Sdn Bhd
    No. 45-5, The Boulevard
    Mid Valley City
    Lingkaran Syed Putra
    59200 Kuala Lumpur
    Tel No.: 03- 2284 8311

Jika anda tidak buat langkah2 seperti di atas so anda akan BURN WARRANT anda tu. Hanya tinggal kenangan sahaja. ehehehehehe.

Bacaan lanjut

Dalam siri warrant kita sudah hasilkan beberapa artikel lain dalam usaha untuk menjelaskan kekeliruan ramai orang dalam pengiraan ataupun risiko yang terlibat dalam jual beli warrant.

Antara artikel yang tuan puan boleh baca :

  1. Apa Itu Warrant?
  2. Cara Kira Premium Warrant
  3. Risiko-risiko Warrant
  4. 5 Perkara Berkaitan Warrant Wajib Tahu Sebelum Beli Warrant

 

Prestasi Saham Bursa Malaysia

Promo Earlybird Supertrader

Daftar Akaun CDS Percuma Melalui Kami!

Daftar Akaun CDS Percuma Melalui Kami!

Kami juga akan ajarkan kepada anda teknik-teknik terbaik, guide tentang platform dan juga update berkaitan dunia saham kepada anda.

You have Successfully Subscribed!

Daftar Akaun CDS Percuma Melalui Kami!

Daftar Akaun CDS Percuma Melalui Kami!

Kami juga akan ajarkan kepada anda teknik-teknik terbaik, guide tentang platform dan juga update berkaitan dunia saham kepada anda.

You have Successfully Subscribed!

Video Saham Percuma

Video Saham Percuma

Daftar NEWSLETTER kami sekarang dan anda akan menerima :

- link video-video asas saham

- tips-tips saham percuma

You have Successfully Subscribed!

Screener Saham "Real Time" Berpotensi Tinggi

Screener Saham "Real Time" Berpotensi Tinggi

Kunci kepada kejayaan pelaburan saham anda. Berminat untuk ketahui potensi sebenar Screener ini?

Tinggalkan maklumat anda di sini

You have Successfully Subscribed!

Tonton Video-video Saham Eksklusif!

Tonton Video-video Saham Eksklusif!

Kami juga akan ajarkan kepada anda teknik-teknik terbaik, guide tentang platform dan juga update berkaitan dunia saham kepada anda.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This