Cara Guna Exponential Moving Average di TradingView

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca setia blog Mahersaham. Korang apa khabar? Semoga sihat-sihat sahaja di samping keluarga tercinta. Korang dah baca artikel mengenai Cara Daftar Akaun Trading View Dan Buat Template? Lepas baca tu terus buat akaun tradingview tau. Barulah boleh praktikkan analisa teknikal yang Mahersaham ajar secara live di FB […]

Limit Up Limit Down

Asslamualaikum dan selamat sejahtera. Hai! korang sihat? Dah makan belum? Jangan lupa makan tau. Kot lah belajar saham sampai terlupa nak makan. Kesihatan badan pun penting tau selain daripada ‘kesihatan’ dompet korang. ehehheheheh Semoga sihat selalu. Hari ini saya nak kongsi sedikit mengenai limit up dan limit down. Bagi mereka yang sudah lama dalam dunia […]

Cara Guna Moving Average Di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Hari ini kita akan belajar Cara Guna Moving Average Di Tradingview. Korang dah ada akaun tradingview? Jika belum boleh baca artikel ni Cara Daftar Akaun Trading View Dan Buat Template. Jangan risau, ianya percuma. Apa Itu Moving Average? Moving average atau MA […]

Cara Guna MACD di Tradingview

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Apa itu MACD? MACD merupakan indicator bagi menentukan momentum harga dan short-term trend. Maksudnya ia adalah untuk short term.  Short term ni biasanya dalam masa 1 hingga 14 hari. Ia juga merupakan gabungan oscillator dan dual moving average crossover.  Secara ringkasnya, oscillator ini merupakan satu pergerakan seperti […]

Tutorial Mahersaham App 2.0

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca setia blog Mahersaham. Korang apa khabar? Semoga baik-baik sahaja bersama keluarga tercinta. Hari ini saya akan kongsikan kepada anda tutorial menggunakan screener dalam Mahersaham App. Tutorial Mahersaham App Korang dah baca artikel mengenai screener Mahersaham App? Kalau korang dah baca mesti korang dah tahu jenis-jenis screener […]

Tips Menghadapi PKP 2.0

Assalamualaikum dan salam PKP 2.0 buat semuanya. Semoga kita semua sentiasa dalam keadaan sihat di samping musim COVID-19 yang masih lagi menular dan kes harian di Malaysia dan seluruh dunia semakin meningkat saban hari. Hal ini jugalah yang menyebabkan terlaksananya perintah kawalan pergerakan (PKP) sekali lagi. Sudah pasti ramai yang masih segar dalam ingatan dengan […]

Tools TradingView- Corak, Alamat Ramalan & Ukuran

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca setia blog Mahersaham. Korang apa khabar? Semoga sihat-sihat sahaja di samping keluarga tercinta. Korang dah baca artikel mengenai tools tradingview part 1 mengenai alat fibonacci dan part 2 mengenai bentuk geometri dan alat anotasi? Hari ini saya akan terangkan part 3 dalam tradingview iaitu mengenai corak […]

Tools TradingView-Bentuk Geometri & Alat Anotasi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, semoga ceria-ceria selalu dan sihat bersama yang tersayang. Korang dah baca artikel Cara Guna Tools TradingView- Alat Fibonacci? kalau belum saya cadangkan korang baca artikel itu dahulu baru lah korang sambung baca artikel kali ini. Kalau artikel sebelum ini fokus kepada alat fibonacci, kali ini saya nak fokus pula kepada […]

Magic Formula Investing

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua yang sedang membaca artikel kali ini. Saya mendokan agar korang selalu diberi kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah. Doakan kami di Mahersaham agar sentiasa komited dan dipermudahkan segala urusan untuk memberikan perkongsian saham yang terbaik kepada korang. Baik, kita teruskan dengan perkongsian ilmu hari ini iaitu mengenai […]

Cara Guna Tools TradingView- Alat Fibonacci

Assalamualaikum semua, semoga sihat sentiasa dan ceria-ceria selalu. Baik, kalau artikel sebelum ini menceritakan tentang cara daftar akaun trading view dan buat template sendiri, kali ini saya nak berkongsi pula cara nak guna tools dalam tradingview. Kalau korang nak tahu, sebenarnya terlalu banyak tools dalam tradingview ni. Kalau nak cerita satu persatu confirm jari korang […]