Indicator VWAP & Cara Penggunaan di Tradingview

Hai dan Assalamualaikum. Kalau sebelum ni saya pernah share artikel berkaitan cara menggunakan penyaring saham di tradingview jadi kali ini saya akan sahre pula artikel berkaitan indicator vwap. Jom sediakan pen dan buku nota untuk mencatat ilmu penting. Maksud/Fungsi VWAP Apa vwap nie sebenarnya? Haa..nama panjangnya ialah Volume Weighted Average Price (VWAP) Ia digunakan sebagai […]

Cara Baca Annual Report Part 3- Corporate Structure

Hai dan Assalamualaikum. Moga anda sihat sentiasa dan ceria selalu. Untuk artikel kali ni saya akan share dengan anda semua mengenai cara baca annual report part 3 oleh Tuan Maher Alias. Anda boleh baca artikel cara baca annual report part 1 & part 2 di link tersebut. Okey dah ready untuk pembelajaran kali nie? Jom […]

Indicator Parabolic SAR & Cara Guna di Tradingview

Hai dan Assalamualaikum. Salam sejahtera kepada anda semua. Jika sebelum nie saya dah share artikel mengenai Stochastic RSI di tradingview jadi kali ni saya akan share pula artikel berkaitan Indicator Parabolic Sar dan bagaimana nak menggunakannya. Jom sediakan buku nota dan pen untuk mencatat. Apa itu Parabolic Sar? Sebelum anda menggunakan sesuatu indicator tu anda […]

Indicator Bollinger Band & Cara Guna di Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Salam sejahtera kepada anda semua. Untuk artikel pada live Mahersaham 29 Januari 2021 yang lalu saya akan share dengan anda semua artikel mengenai cara guna bollinger band di tradingview. Apa Itu Bollinger Band? Kenapa ya nama dia bollinger band? Haa..sebab ia diambil daripada nama pengasas tersebut iaitu John Bollinger yang diasaskan pada […]

Indicator Oscillator Stochastic & RSI Di Tradingview

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua. Semoga sihat sentiasa. Hari ni saya akan share satu lagi artikel mengenai cara penggunaan oscillator stochastic & RSI di tradingview Jom sediakan buku nota dan pen untuk anda catat perkara penting. Kepada yang belum membuka akaun tradingview anda boleh rujuk artikel cara mendaftar akaun tradingview untuk langkah-langkahnya. Fungsi […]

Penggunaan Pine Script di Tradingview- Part 1

Assalamualaikum dan Hai. Salam sejahtera kepada anda semua. Moga anda dalam keadaan baik dan sihat sahaja. Untuk artikel kali nie saya akan share mengenai cara penggunaan Pine Script di Tradingview. Kalau sebelum nie saya ada share mengenai cara menggunakan gann tools di tradingview. Anda boleh klik link di atas untuk pembelajaran lebih lanjut. Apa itu […]

Cara Baca Annual Report Syarikat- Part 1

Assalamualaikum dan Hai. Apa khabar tuan-tuan dan puan-puan. Moga terus bersemangat nak menuntut ilmu bersama Mahersaham. Okey, pada artikel kali ni saya akan berkongsi dengan anda semua mengenai cara baca annual report oleh remisier kita iaitu Tuan Maher Alias. Kalau sebelum nie live tajuk cara baca annual report ni telah diganti dengan tajuk tips dan […]

TradingView- Cara Guna Penyaring Saham

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai korang..macam biasa Mahersaham akan selalu publish artikel pembelajaran untuk anda semua. Untuk artikel kali ni kita akan belajar cara menggunakan penyaring saham di tradingview. Kita masih belajar menggunakan tradingview..kerana banyak yang boleh anda belajar dan gunakan dalam tradingview tersebut. Jika sebelum ni saya dah publish artikel berkaitan tools dalam tradingview […]

TradingView Cara Masuk & Buang Indicator

Hai. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga kalian sentiasa sihat dan baik-baik sahaja. Kalau sebelum ni saya dah share artikel berkaitan Gann Tools. Kali ni saya akan share pula cara masuk dan buang indicator dalam tradingview. Tuan-tuan dan puan-puan..banyak sebenarnya perkara yang anda boleh belajar dalam tradingview. Jom sama-sama kita belajar. Mungkin ada dalam kalangan korang […]

Tutorial Mahersaham App 1.0 (Tools & Features)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua. Haaa..korang tahu tak yang Mahersaham ada app? Kepada yang belum tahu mengenai Mahersaham App nie boleh klik link di bawah Mahersaham Apphttps://mahersaham.web.app/home Untuk pengetahuan anda semua.. dalam Mahersaham App nie bermacam macam ilmu mengenai saham dan info-info terkini yang kami share dengan anda semua. Bukan itu sahaja tauu.. […]