TradingView- Cara Guna Penyaring Saham

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai korang..macam biasa Mahersaham akan selalu publish artikel pembelajaran untuk anda semua. Untuk artikel kali ni kita akan belajar cara menggunakan penyaring saham di tradingview. Kita masih belajar menggunakan tradingview..kerana banyak yang boleh anda belajar dan gunakan dalam tradingview tersebut. Jika sebelum ni saya dah publish artikel berkaitan tools dalam tradingview […]

TradingView Cara Masuk & Buang Indicator

Hai. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga kalian sentiasa sihat dan baik-baik sahaja. Kalau sebelum ni saya dah share artikel berkaitan Gann Tools. Kali ni saya akan share pula cara masuk dan buang indicator dalam tradingview. Tuan-tuan dan puan-puan..banyak sebenarnya perkara yang anda boleh belajar dalam tradingview. Jom sama-sama kita belajar. Mungkin ada dalam kalangan korang […]

Tutorial Mahersaham App 1.0 (Tools & Features)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua. Haaa..korang tahu tak yang Mahersaham ada app? Kepada yang belum tahu mengenai Mahersaham App nie boleh klik link di bawah Mahersaham Apphttps://mahersaham.web.app/home Untuk pengetahuan anda semua.. dalam Mahersaham App nie bermacam macam ilmu mengenai saham dan info-info terkini yang kami share dengan anda semua. Bukan itu sahaja tauu.. […]

TradingView- Cara Guna Gann Tools

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga kalian sihat sentiasa. In shaa Allah hari ni saya akan share artikel berkaitan cara menggunakan Gann Tools di Tradingview. Kalau minggu lepas Mahersaham ada share artikel yang berkaitan belajar cara menggunakan Fibonacci kali ni anda akan belajar bagaimana cara menggunakan table Gan Tools pula. Anda juga boleh menggunakan table Gann […]

Tools Lines Trading View

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua…Moga anda semua dalam keadaan sihat dan baik. Kalau sebelum ni saya ada bercerita mengenai cara daftar akaun tradingview kepada anda semua..kali ni saya akan menulis artikel berkaitan cara menggunakan tools di tradingview ini. Haaa..kepada yang belum daftar untuk akaun tradingview boleh daftar dulu. Sila rujuk artikel sebelum ini […]

Pemansuhan Cukai Jualan Kenderaan Dilanjutkan Hingga 30 Jun 2021

Cukai Jualan Dimansuhkan Assalamualaikum dan Hai. Tuan-tuan dan Puan-puan.. kita telah pun menghampiri awal tahun 2021 dan bakal mengakhiri tahun 2020. Moga segala azam dan impian anda tercapai dengan baik. Untuk tahun 2021 ini juga kita ada satu berita baik untuk anda semua di mana telah keluar berita mengenai pengecualian cukai terhadap penjualan kenderaan telah […]

Prestariang menukar nama sebagai AWANTEC

Prestariang akan diperdagangkan sebagai AWANTEC setelah menukar nama menjadi AwanBiru Technology Bhd Hai dan assalamualaikum! Hari nie saya akan share dengan anda semua mengenai satu syarikat iaitu Prestariang. Ia dikatakan akan menukar nama kepada AWANTEC. Pada 28 Dis 2020, telah keluar satu berita dalam akhbar The Edge Market berkaitan syarikat Prestariang. Berita tersebut memberitahu kita […]

Cara Daftar Akaun Trading View Dan Buat Template

Trading View Tu Apa Ya? Assalamualaikum dan hai! Hari ni saya akan share artikel pembelajaran untuk anda semua. Artikel mengenai cara daftar akaun trading view dan template. Sebelum tu apa itu trading view? Trading View adalah satu charting tools untuk kita membuat kajian Technical Analysis. Selain trading view kita juga boleh menggunakan Share Investor, Bursa […]

ASB: Agihan Pendapatan 4.25 Sen Seunit

ASB: Agihan Pendapatan 4.25 Sen, Ehsan 0.75 Sen Hai dan Assalamualaikum. Tuan-tuan dan puan-puan…baru-baru ni pada 23 Disember 2020 telah keluar pengumuman pengagihan pendapatan oleh ASB iaitu Amanah Saham Bumiputera. Ia secara langsung telah di umumkan di Facebook PNB @PNBmy.official yang bermula pada 10.30 pagi semalam. Pengumuman ini untuk tahun kewangan yang berakhir pada 31 […]

Teknologi 5G di Penempatan Gamuda Cove

Perkembangan Rangkaian 5G Hai dan salam sejahtera, salam satu Malaysia! Tuan-tuan dan puan-puan, zaman kini kian berubah seiring dengan perubahan teknologi yang semakin canggih. Untuk pengetahuan anda, Malaysia kini telah maju dengan perkembangan teknologi 5G yang telah disediakan di beberapa tempat. Seperti yang anda ketahui, dahulu kita menggunakan internet atau rangkaian 3G. Selepas itu diupgrade […]