Sentimen Analysis & Kesan Pada Pasaran Saham

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua yang sentiasa setia bersama Mahersaham. Hari ni saya akan share artikel mengenai sentimen analysis & kesan pada pasaran saham. Jom sediakan buku nota dan pen untuk mencatat. FOMC Sentimen pertama yang anda perlu tahu adalah sentimen FOMC. Sentimen ini adalah merupakan sentimen yang paling kuat yang akan berlaku […]

Bagaimana Masa Depan Cryptocurrency?

Assalamualaikum dan hai anda semuaaa. Moga sentiasa sihat sejahtera. Untuk artikel kali ni saya akan kongsi berkenaan perkara yang tengah trading sekarang ni. Haaa..benda apa tu? Ia mengenai cryptocurrency. Saya akan share banyak perkara tentang cryptocurrency ni dan bagaimana masa depan sistem saham ni. Jom sama-sama kita belajar! Apa itu Cryptocurrency? Bahasa mudah untuk cryptocurrency […]

Cara Mendapatkan Penyata Bank Maybank

Assalamualaikum dan Hai kepada semua yang terus setia bersama Mahersaham. Untuk artikel kali ni saya nak share dengan anda semua macam mana cara untuk mendapatkan bank statement Maybank. Bagi mereka yang menggunakan akaun CIMB bank boleh rujuk artikel Cara Mendapatkan Penyata Bank-Cimb Bank. Saya pastiiii..mesti ramai lagi yang tak tahu cara nak dapatkan bank statement […]

Performance Screener Mahersaham App Siri 4

Assalamualaikum dan Hai. Terima kasih kepada anda yang terus setia bersama Mahersaham. In shaa Allah banyak perkongsian dan sharing ilmu yang akan kami kongsi dengan anda semua. Okey untuk artikel kali ni saya akan share dengan anda semua mengenai Performance Screener Mahersaham App Siri 4. Sebelum tu.. anda semua dah download Mahersaham App? Kalau belum […]

Cara Baca Annual Report Part 5- Information On Directors

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua yang sentiasa setia bersama Mahersaham. Hari ni saya akan share lagi artikel untuk anda semua semoga kita semua dapat manfaat bersama. Kalau sebelum-sebelum nie saya dah share artikel berkaitan cara baca annual report part 1, part 2, part 3 & part 4. Jadi kali nie kita akan sambung […]

Penggunaan Indicator Average True Range di Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda semua dalam keadaan sihat sentiasa. Okey artikel kali nie saya akan berkongsi dengan anda semua mengenai indicator average true range. Dah bersedia nak tambah ilmu? in shaa Allah sama-sama kita jadi trader/investor yang berjaya. Jom sediakan pen dan buku nota. Pengasas Average True Range (ATR) Indicator Average True Range nie […]

Indicator Zig Zag & Cara Guna Di Tradingview

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga anda semua berada dalam keadaan yang sihat dan baik. Seperti biasa, sebelum ni saya ada share artikel mengenai Popular Candlestick di Tradingview dan cara trading menggunakannya. Korang boleh baca artikel tu untuk tahu banyak lagi mengenai popular candlestick. Untuk artikel kali nie saya akan share dekat anda semua mengenai indicator […]

Penggunaan Pine Script di Tradingview- Part 3

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda sihat sentiasa. Seperti yang korang tahu sebelum nie saya dah publish artikel mengenai penggunaan pine script part 1 dan part 2. Korang boleh baca artikel tu terlebih dahulu untuk dapatkan gambaran berkaitan penggunaan pine script. Sebab hari ni kita akan sambung pembelajaran pine script part 3 Dah ready? Jom sediakan […]

Cara Melukis Channel & Strategi Menggunakannya

Assalamualaikum dan Hai. Moga anda dalam keadaan sihat dan baik sahaja. Artikel kali nie kita akan sambung belajar di tradingview mengenai cara melukis channel dan strategi menggunakannya. Anda belum belajar mengenai indicator bollinger band di tradingview? Jom klik di sini untuk anda belajar mengenai indicator nie. Dah bersedia? Jom sediakan buku nota dan pen untuk […]

Popular Candlestick Pattern & Cara Mencari Pattern Guna Tradingview

Assalamualaikum dan Hai. Apa khabar anda semua? Moga sentiasa sihat sejahtera. Artikel kali ini saya akan share dengan anda semua berkaitan popular candlestick pattern di tradingview Korang boleh baca artikel berkaitan asas candlestick terlebih dahulu untuk pemahaman yang lebih mendalam mengenai candlestick Sebelum nie Mahersaham pernah share artikel berkaitan asas pembentukan candlestick dan jenis-jenis bullish […]