App Mahersaham

App Mahersaham Percuma Buat Semua Pelabur!

App Mahersaham-Features Terkini

App Mahersaham sebenarnya dilengkap dengan pelbagai features buat seluruh pelabur saham khususnya di Bursa Malaysia.

Tahukah anda di app mahersaham telah tersedia features khas untuk pelabur mahupun newbie saham untuk mula belajar melabur.

Dalam artikel ini akan tunjukkan 5 features utama yang anda boleh gunakan di App Mahersaham.

1. Screener Saham Berpotensi

App Mahersaham

Dalam Mahersaham App didatangkan dengan 4 Screener saham iaitu Screener Teknikal Analisis, Fundamental, Premium dan Custom Screener.

Bagi Screener teknikal terdiri dari 11 indicator yang tersedia seperti MACD, RSI, 52 Week High and Low dan lain-lain untuk memudahkan pelabur menganalisa senarai saham yang berpotensi dari beribu saham yang didagangkan di Bursa Malaysia.

Manakala Fundamental Screener pula terdiri dari 4 sudut fundamental syarikat seperti High Dividend Yield, Magic Formula Investing, Profitable Quarter dan Upcoming Dividen.

Jika anda adalah jenis pelabur Long Term sangat sesuai gunakan Screener Fundamental ini kerana anda hanya perlu pilih sahaja mana-mana kaunter yang paling terbaik dari segi Fundamental syarikat.

Sebagai Contoh, anda boleh semak syarikat-syarikat yang memberikan Dividen tertinggi dan keuntungan syarikat setiap Quarter.

Kesemua Screener Teknikal dan Fundamental ini anda boleh gunakan secara Percuma sahaja.

2. Kursus Video Pembelajaran Saham

App Mahersaham

Bagi Newbie yang masih belum jelas tentang pelaburan saham boleh dapatkan penerangan ringkas padat dan mudah faham dari video-video saham yang telah disediakan di App Mahersaham ini.

Kesemua video Asas Saham ini boleh ditonton secara Percuma sahaja.

3. Portfolio (Paper Trade)

App Mahersaham

Selain itu, di App Mahersaham menyediakan Features Portfolio khas untuk newbie buat paper trade untuk mula berjinak dalam saham.

Bahagian Portfolio ini anda boleh lakukan jual beli saham secara olok-olok (virtual) sebagai latihan anda sebelum membeli unit saham di Platform trading yang sebenar.

Dengan adanya features ini newbie akan lebih mudah mengasah bakat dalam pelaburan saham.

4. Trading Tools

Di App Mahersaham anda boleh gunakan 7 jenis trading tools yang telah disediakan.

Sebagai contoh, tools Gann Chart, Pivot point, Fibonacci, Risk Reward Ratio, Brokerage Calculator, Position Sizing dan Compounding Interest.

Kesemua tools ini membantu anda untuk mencari support resistance dan tentukan trading plan yang baik sebelum anda mula membeli saham.

Jika anda adalah pengguna selain Broker Mplus juga, anda boleh semak brokerage fee yang ada bagi Broker-broker yang lain.

5. Blog Pembelajaran Saham & Info Semasa

App Mahersaham bukan sahaja lengkap dengan Screener, video saham dan tools saham sahaja.

Tetapi ianya turut menyediakan Blog pembelajaran untuk memberi info-info berkaitan saham dan tingkatkan ilmu saham anda setiap hari.

Jangan risau, setiap minggu sentiasa akan dikemaskini dan ditambah ilmu dan info-info terbaru dari Mahersaham.

Kesimpulan

Setiap pelabur wajib mempunyai akses App Mahersaham ini kerana lengkap dengan features sesuai untuk anda membuat Trading dan mencari saham berpotensi.

Untuk dapatkan akse App Mahersaham ini boleh terus Sign Up Free Account bagi First Time User. Yang penting ianya sangat user-friendly.

Anda boleh akses kesemua features ini Percuma sahaja!

Semoga bermanfaat.

Jika masih belum ada Akaun CDS Mplus boleh terus buka di akauncds.com

Anda masih newbie dalam saham? Jangan risau boleh mulakan dulu dengan Download Ebook Percuma dari Mahersaham.

Jika anda nak belajar teknik ‘copy & trade’ menggunakan platform Bursa Marketplace, boleh ke sini.

Similar Posts